Ons verhaal

Het Nieuwe Logisch is ontstaan uit het verlangen naar een steeds kleiner wordende afvalberg.
We zijn op zoek gegaan naar materialen die nu in grote hoeveelheden worden weggegooid om daarvan nieuwe producten te kunnen maken.

De materialen

Het eerste materiaal dat goed matchte bij onze ideeën was de fietsband. Binnenbanden zijn sterk en leerachtig, dit maakt ze erg geschikt voor de onderzijde van een tas. Daarnaast is het ook niet onhandig dat we in het fietsbanden epicentrum van de wereld zitten. Met zo’n 23,5 miljoen fietsen in Nederland zijn er genoeg afgedankte banden om ons een tijdje bezig te houden.
Na de fietsbanden kwamen de autogordels en het zeildoek. Beide sterk. Beide in overvloed weggegooid. Beide erg geschikt om tassen van te maken.

Het ontwerp

Met alle materialen op een rijtje was de volgende stap het maken van een ontwerp.
Het was duidelijk dat het om een tas ging, maar wat voor tas? Na veel verschillende ideeën, veel testen en heel veel overleg kwam de weekendtas (eerst de Nedertas gekroond) naar voren. Een simpele en praktische tas die is ontworpen om lang mee te gaan. Het is tenslotte niet de bedoeling dat de hele mikmak alsnog op de afvalberg belandt.

En toen?

Met de hulp van Kickstarter hebben we Het Nieuwe Logisch uiteindelijk in 2021 van de grond gekregen. Sindsdien zijn wij enthousiast bezig met het maken van nieuwe tassen en het verbeteren van oude ontwerpen.
Ons standpunt is daarbij niet veranderd, we vinden het logisch om bestaande materialen te gebruiken en lokaal te produceren tegen eerlijke voorwaarden.

Ons Team

Als je een verschil wil maken, dan moet je dat samen doen.

Martijn ten Kate

Productie specialist

Elina Eikelenboom

Process expert

Bente Verhulst

Vooral heel enthousiast

Onze restmaterialen worden aangeleverd door:

En de tassen worden gemaakt door: